Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde probleem

Dank u wel voor de antwoord maar er is een kleine probleem denk ik.

We beginnen met :
L/2*2v/c2-v2
We schrijven dit als één breuk en delen de 2 in teller en noemer weg :

Lv/c2-v2 = Lv*1/c2-v2

We gaan nu Lv delen door c2 en de breuk terug vermenigvuldigen met c2

Lv/c2*c2/c2-v2

Je eerste gedeelte Lv/c2 heb je dus al.WAT GEBEURD ER MET DIE -V2???

De tweede breuk gaan we nog wat bewerken :
De teller c2 schrijven we in de noemer van de noemer :

c2/c2-v2 = 1/(c2-v2/c2)

In de noemer van deze breuk staat nu c2-v2/c2 = 1-v2/c2

Zo bekom je dus 1/(1-v2/c2)

vahab
2de graad ASO - vrijdag 8 april 2005

Antwoord

Die v2 blijft in de noemer van de tweede breuk staan, daar is op dat moment nog niets mee gebeurd.
De oorspronkelijke breuk Lv/(c2-v2)werd vermenigvuldigd en gedeeld door c2.

LL
vrijdag 8 april 2005

©2001-2025 WisFaq