Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde probleem

L/2*(2v/c2-v2) dit is een stap die ik heb hieruit moet je dit kunnen uithalen maar ik weet niet welke stappen hier bij worden gebruikt(distrib.?..)
L/2*(2v/c2-v2)=Lv/c2*1/1-v2/c2

hoe bekom je dit?Lv/c2*1/1-v2/c2

Vahab
2de graad ASO - vrijdag 8 april 2005

Antwoord

We beginnen met :
L/2*2v/c2-v2
We schrijven dit als één breuk en delen de 2 in teller en noemer weg :

Lv/c2-v2 = Lv*1/c2-v2

We gaan nu Lv delen door c2 en de breuk terug vermenigvuldigen met c2

Lv/c2*c2/c2-v2

Je eerste gedeelte Lv/c2 heb je dus al.

De tweede breuk gaan we nog wat bewerken :
De teller c2 schrijven we in de noemer van de noemer :

c2/c2-v2 = 1/(c2-v2/c2)

In de noemer van deze breuk staat nu c2-v2/c2 = 1-v2/c2

Zo bekom je dus 1/(1-v2/c2)

LL
vrijdag 8 april 2005

©2001-2024 WisFaq