\require{AMSmath} Euclidische deling hoe bepaal ik de deler alsD(x)=3x6 -6x5+x4+9x3+26x-11q(x)=x2-2x+1r(x)=7x-4 jan Overige TSO-BSO - donderdag 7 april 2005 Antwoord Beste Jan,Ik neem jouw notatie over en noem 'd(x)' de deler.Er geldt dan dat:D(x)/d(x) = q(x) + r(x)/d(x)Deze vergelijking los je op naar q(x):D(x)/d(x) = q(x) + r(x)/d(x)= D(x) = d(x)*(q(x) + r(x)/d(x))= D(x) = d(x)q(x) + r(x)= D(x) - r(x) = d(x)q(x)= (D(x) - r(x))/q(x) = d(x)Zal het zo lukken?mvg,Tom td donderdag 7 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe bepaal ik de deler alsD(x)=3x6 -6x5+x4+9x3+26x-11q(x)=x2-2x+1r(x)=7x-4 jan Overige TSO-BSO - donderdag 7 april 2005
jan Overige TSO-BSO - donderdag 7 april 2005
Beste Jan,Ik neem jouw notatie over en noem 'd(x)' de deler.Er geldt dan dat:D(x)/d(x) = q(x) + r(x)/d(x)Deze vergelijking los je op naar q(x):D(x)/d(x) = q(x) + r(x)/d(x)= D(x) = d(x)*(q(x) + r(x)/d(x))= D(x) = d(x)q(x) + r(x)= D(x) - r(x) = d(x)q(x)= (D(x) - r(x))/q(x) = d(x)Zal het zo lukken?mvg,Tom td donderdag 7 april 2005
td donderdag 7 april 2005
©2001-2024 WisFaq