Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extreme waarde

-6(x^2-1)=

IK ZOEK DE EXTREME WAARDEN
KOM UIT MAX 6 VOOR X=0
is dat juist

Alexander

Alexan
Iets anders - donderdag 7 april 2005

Antwoord

Extreme waarden spoor je op mbv de afgeleide functie

-6(x2-1)= -6x2+6
De afgeleide is -12x
op nul stellen:
-12x=0 bij x=0
is x=0 een extreme waarde?
niet altijd! Alleen als de afgeleide bij x=0 van teken wisselt. Dus een tekenoverzicht maken:
+++++0-----
Er is sprake van tekenwisseling dus van een extreme waarde,en wel een maximum op het punt (0,6).

groet

pl
donderdag 7 april 2005

©2001-2024 WisFaq