Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

SPSS 110

We hebben bijv. een vraag: Ben u tevreden? Het antwoord is: 1= ja en 2= nee. Dit willen we veranderen in 1=nee en 2=ja, kan je dit in 1x automatisch veranderen of moet dit per vraag handmatig?

Rianne
Student hbo - woensdag 6 april 2005

Antwoord

Hoi Rianne,

Wanneer je met SPSS werkt, hoef je dit niet allemaal opnieuw in te kloppen, hoor. SPSS biedt de mogelijkheid om alle data in een bestaande kolom op dezelfde manier te bewerken en in te voegen in een nieuwe kolom.

Om de juiste bewerking te vinden moet je op zoek gaan naar een relatie tussen de oude en de nieuwe antwoorden die voor alle data hetzelfde is. In dit geval is dat voor alle antwoorden de oude en de nieuwe waarde opgeteld 3 opleveren.

Succes

Thijs
donderdag 7 juli 2005

©2001-2024 WisFaq