Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie

Hoe los ik de volgende integraal op: òx2+3x+4/(2x-1)dx als ik naar 2x-1=y substitueer?

M.v.g. Tom

Tom
Student hbo - dinsdag 5 april 2005

Antwoord

Tom,Als je 2x-1=y wilt substitueren, dan is dx=1/2dy en
x2+3x+4=((y+1)/2)2+3(y+1)/2+4 uitwerken.Je kunt ook gebruik maken van( x2+3x+4)/(2x-1)=1/2x+7/4+(23/4)/(2x-1).
Succes.

kn
dinsdag 5 april 2005

©2001-2025 WisFaq