Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulor

welk element moet je bij a i-1optellen om ai te verkrijgen?
als je weet dat
ai= 2*ai-3 en
ai= ai-2+ai-4

PQW
3de graad ASO - maandag 4 april 2005

Antwoord

Als jouw formules juist zijn voor elke waarde van i, dan kun je eenvoudig inzien dat ai=0 een mogelijke oplossing is, zodat het antwoord op je vraag (als er een uniek antwoord is) gelijk moet zijn aan 0.
Met iets meer moeite kun je aantonen dat dit ook de enige oplossing is. Maar ik vraag me af of dit echt de bedoeling was.

Zie Modulor van Le Corbusier

groet,

Anneke
maandag 4 april 2005

©2001-2024 WisFaq