Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 36209 

Re: Re: Derdegraadsvergelijkingen en snijpunten met de x-as

Ik heb de formule geprobeerd, maar het klopt nog niet...
Bij de formule y=5x3+3x2+8x+4 (die één snijpunt heeft), komt bij mij de discriminant uit op D=-12256/625=-19,6096. Hier is D kleiner dan nul, dus volgens het magische formuletje zouden er drie snijpunten zijn...
Bij de formule y=x3-7x2-10x+16 (die drie snijpunten heeft) komt er bij mij D=44100/1=44100 uit. D is groter dan nul, dus nu zou er één snijpunt zijn...
Heb ik iets fout gedaan of moeten deze twee omgedraaid worden (dus bij D0 één snijpunt en bij D0 drie snijpunten)?

Jannek
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 april 2005

Antwoord

Dag Janneke,

Goed dat je het gecontroleerd hebt. De gevallen D0 en D0 moeten inderdaad omgewisseld worden. Khad het nochtans van een heel respectabele site gehaald (mathworld), maar ja ook daar kunnen dus fouten in sluipen...

Groeten,
Christophe.

Christophe
maandag 4 april 2005

©2001-2024 WisFaq