\require{AMSmath} Dv van de 1e orde Hallo, Gegeven de volgende dv: xy'=2y met voorwaarden x=1 en y=2. Volgens mijn uitwerking: 1/2y dy = 1/x dx = 2òy^-1 dy = òx^-1 dx = 2 ln y = ln x + C = 2 ln y = ln x + 2 ln 2 = 2 ln y - 2 ln 2 = ln x = 2 ln (y/2) = ln x = 2 (y/2) = x = y = x Alleen het antwoord wat het zou moeten zijn is y=2x2. Mijn vraag aan u is waar ik de fout maak en hoe ik dit anders kan aanpakken. Mvgr. Rick rick Student hbo - vrijdag 1 april 2005 Antwoord Je fout zit reeds in de tweede regel : 1/2òy-1.dy = òx-1.dx òy-1.dy = 2.òx-1.dx ln y = 2.ln x + C ln y = ln x2 + C met ln 2 = ln 1 + C, dus C = ln 2 ln y = ln x2 + ln 2 ln y = ln 2x2 Dus : y = 2x2 LL vrijdag 1 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Gegeven de volgende dv: xy'=2y met voorwaarden x=1 en y=2. Volgens mijn uitwerking: 1/2y dy = 1/x dx = 2òy^-1 dy = òx^-1 dx = 2 ln y = ln x + C = 2 ln y = ln x + 2 ln 2 = 2 ln y - 2 ln 2 = ln x = 2 ln (y/2) = ln x = 2 (y/2) = x = y = x Alleen het antwoord wat het zou moeten zijn is y=2x2. Mijn vraag aan u is waar ik de fout maak en hoe ik dit anders kan aanpakken. Mvgr. Rick rick Student hbo - vrijdag 1 april 2005
rick Student hbo - vrijdag 1 april 2005
Je fout zit reeds in de tweede regel : 1/2òy-1.dy = òx-1.dx òy-1.dy = 2.òx-1.dx ln y = 2.ln x + C ln y = ln x2 + C met ln 2 = ln 1 + C, dus C = ln 2 ln y = ln x2 + ln 2 ln y = ln 2x2 Dus : y = 2x2 LL vrijdag 1 april 2005
LL vrijdag 1 april 2005
©2001-2024 WisFaq