\require{AMSmath} Hoogtelijn uit C Van een driehoek ABC is AB = 21, AC = 13 en BC = 20. Hoe lang is de hoogtelijn uit C? Martin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 1 april 2005 Antwoord Je weet dat de oppervlakte van de driehoek de helft is van AB maal de gevraagde lengte van de hoogtelijn. Je kunt bovendien ook de oppervlakte berekenen met de formule van Heron (Heroon). Door deze twee oppervlaktes gelijk te stellen kun je de gevraagde lengte berekenen. FvL vrijdag 1 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Van een driehoek ABC is AB = 21, AC = 13 en BC = 20. Hoe lang is de hoogtelijn uit C? Martin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 1 april 2005
Martin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 1 april 2005
Je weet dat de oppervlakte van de driehoek de helft is van AB maal de gevraagde lengte van de hoogtelijn. Je kunt bovendien ook de oppervlakte berekenen met de formule van Heron (Heroon). Door deze twee oppervlaktes gelijk te stellen kun je de gevraagde lengte berekenen. FvL vrijdag 1 april 2005
FvL vrijdag 1 april 2005
©2001-2024 WisFaq