Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule bepalen

ik heb hier een hele reeks getallen....
Als ik deze uitzet in Excel krijg ik een linear verloop. Hoe kan ik hiermee de formule vinden die achter de getallen verstopt zit?
dit is de reeks getallen:
274 4
727 5
1551 6
2884 7
4870 8
7668 9
11445 10
16376 11
22642 12
30436 13
39957 14
51405 15
64995 16
80943 17
99470 18
120808 19
145189 20

Davy
Iets anders - donderdag 31 maart 2005

Antwoord

Ik weet niet maar ik zou dit toch niet 'lineair' willen noemen:

q36187img1.gif

Mijn CurveExpert kan wel een mooie formule vinden, maar of je daar nu op zit te wachten?

MMF Model: y=(a*b+c*x^d)/(b+x^d)
Coefficient Data:
a = 1.7035986
b = 330.18642
c = 112.99145
d = 0.35082094

Of misschien is dit wel iets:

Shifted Power Fit: y=a*(x-b)^c
Coefficient Data:
a = 0.78100311
b = -150.17214
c = 0.27257224

Toch nog maar 's kijken hoe dat nu kan! Excel in de bonen of... iets anders?

WvR
donderdag 31 maart 2005

©2001-2024 WisFaq