Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 19031 

Re: Derdemachts wortel uit een complex getal

Ik ben op dit moment zelf bezig met de formule van cardano en complexe getallen. Ik snap hierboven wat er gebeurt, ik snap alleen niet waarom a2+b2=73 ??
ik zie dit verband niet helemaal, als ik dat zou zien kan ik de vergelijking pas oplossen.
Alvast bedankt

Jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 maart 2005

Antwoord

Omdat
5952+(108√3)2=389017, en
3√389017=73.
Verder zie uitgebreide cursussen op Rekenen met complexe getallen

hk
donderdag 31 maart 2005

©2001-2024 WisFaq