\require{AMSmath} Differentieren en ontbinden in factoren C=(t-1)3t+1maak een tekenschema van C'ik doe:C'=3(t-1)2t+(t-1)31C'=3(t-1)2t+(t-1)3maar hoe kan ik dit nou zo ontbinden dat ik de nulpunten kan berekenen ik zie wel al dat x= 1 is maar die tweede lukt me niet :S pepijn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 maart 2005 Antwoord Een zo groot mogelijke factor buiten haakjes halen... dat zou (t-1)2 kunnen zijn:3(t-1)2t+(t-1)3=3(t-1)2t+(t-1)2(t-1)=(t-1)2(3t+t-1)=(t-1)2(4t-1)..en dan ben je er... WvR woensdag 30 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
C=(t-1)3t+1maak een tekenschema van C'ik doe:C'=3(t-1)2t+(t-1)31C'=3(t-1)2t+(t-1)3maar hoe kan ik dit nou zo ontbinden dat ik de nulpunten kan berekenen ik zie wel al dat x= 1 is maar die tweede lukt me niet :S pepijn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 maart 2005
pepijn Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 maart 2005
Een zo groot mogelijke factor buiten haakjes halen... dat zou (t-1)2 kunnen zijn:3(t-1)2t+(t-1)3=3(t-1)2t+(t-1)2(t-1)=(t-1)2(3t+t-1)=(t-1)2(4t-1)..en dan ben je er... WvR woensdag 30 maart 2005
WvR woensdag 30 maart 2005
©2001-2024 WisFaq