Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 6100 

Re: Hoe maak je een decimaal getal een breuk?

Ik had 2 andere oefeningen en door de uitleg lukt de eerste maar de tweede nl. 2.821212121...
Met vriendelijke groet

Marina
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 30 maart 2005

Antwoord

Als je de 2 even buiten beschouwing laat wordt de vraag:

Schrijf 0,821212121... als breuk.

Periode is 2
100x=82,1212121...
x=0,821212121...
82,1212121.....
0,821212121...-
---------------
81,3
Dus 99x=81,3
x=81,3/99=271/330

Dus: 2,821212121...=2271/330

WvR
woensdag 30 maart 2005

 Re: Re: Hoe maak je een decimaal getal een breuk? 

©2001-2024 WisFaq