Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Renteberekeningen



Hallo,

Ik heb een opgave waarbij ik een macht moet uitreken, maar dat lukt me niet.

De opgave is.
Ik heb € 100 en ik krijg 8% rente. Hoeveel jaar moet ik het bedrag laten staan voordat ik € 1000 heb.

Ik heb de formule: 100 * 1,08 (tot de macht n) = 1000
Vereenvoudigd: 1,08 (tot de macht n) = 10.

Hoe bereken ik n
En hoe doe ik dat met een Texas Instruments rekenmachine?

Alvast bedankt,

Rens

rens
Student hbo - dinsdag 29 maart 2005

Antwoord

Rens,
uit 1,08^n=10 volgt datn= ln10/ln1,08=29,9, dus 30 jaar wachten.
Groetend,

kn
dinsdag 29 maart 2005

©2001-2024 WisFaq