Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Asymptoot tekenen in WisKit

Heb nu wiskit 1.7 op mijn PC . F(x)=2(x^2-1)/(x^2-4)kan ik nu op het scherm zetten. Maar hoe krijg ik die beide vert. asymptoten en de horizontale asymptoot erop.
Of kan dat niet?

Alexan
Iets anders - dinsdag 29 maart 2005

Antwoord

De grafiek heeft de verticale asymptoten: x=2 en x=-2, en de horizontale asymptoot: y=2
Je kunt deze tekenen in het programmascherm.
Dit kun je krijgen door op Meer... te klikken en dan het volgende programmaatje in te voeren:
grafiek(2*(x^2-1)/(x^2-4))
stippellijn(2;ymin;2;ymax)
stippellijn(-2;ymin;-2;ymax)
stippellijn(xmin;2;xmax;2)
Hieronder een tweetal screendumps om je te helpen:
Eerst het startscherm:
De muiscursor staat bij de menuoptie Meer:

q36028img1.gif

Klik op deze optie.
Je komt nu in het programmascherm.
Voer in het grote vak rechtsboven het programmaatje in:

q36028img2.gif

Druk nu onderaan op OK.
Met dit als resultaat:

q36028img3.gif

hk
dinsdag 29 maart 2005

©2001-2024 WisFaq