Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Interest percentage berekenen

Van een lening die volgens annuiteitensysteem wordt afgelost is de interest op het einde van het
3e jaar 8683,--
4e jaar 7924,--
5e jaar 7088,--

Hoe bereken je dan de interestvoet op de rekenmachine?????

Nicole
Student hbo - zondag 27 maart 2005

Antwoord

Nicole,
Het kan als volgt:
a(3)+r(3)=a(4)+r(4)en a(4)=a(3)(1+i).Hieruit volgt dat
r(3)-r(4)=a(3)i.Uit a(4)+r(4)=a(5)+r(5)volgt ook dat
r(4)-r(5)=a(4)i=a(3)(1+i)i.Op elkaar delen geeft dat
1+i=1,10, dus p=10%.
Groetend,

kn
zondag 27 maart 2005

©2001-2024 WisFaq