\require{AMSmath} Integralen Ik zoek de volgende integraal: (1-x3)tot25*x5dx Hoe los ik deze op? Kim 3de graad ASO - zondag 27 maart 2005 Antwoord Beste Kim, Bedoel je: ̣(1-x3)25*x5 dx? Pas de volgende substitutie toe: y = x3 = dy = 3x2dx ̣(1-x3)25*x5 dx = 1/3̣(1-x3)25*x3*3x2 dx = 1/3̣(1-y)25*y dy Pas hierop partiële integratie toe om die factor y weg te werken (afleiden) en dan nog wat uitwerken mvg, Tom td maandag 28 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek de volgende integraal: (1-x3)tot25*x5dx Hoe los ik deze op? Kim 3de graad ASO - zondag 27 maart 2005
Kim 3de graad ASO - zondag 27 maart 2005
Beste Kim, Bedoel je: ̣(1-x3)25*x5 dx? Pas de volgende substitutie toe: y = x3 = dy = 3x2dx ̣(1-x3)25*x5 dx = 1/3̣(1-x3)25*x3*3x2 dx = 1/3̣(1-y)25*y dy Pas hierop partiële integratie toe om die factor y weg te werken (afleiden) en dan nog wat uitwerken mvg, Tom td maandag 28 maart 2005
td maandag 28 maart 2005
©2001-2024 WisFaq