\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 35769 Re: Asymptoten sorry maar ik weet echt niet hoe ik aan d en e moet komen giovan 3de graad ASO - woensdag 23 maart 2005 Antwoord De limiet van de functie voor x®±¥ = 1/c. Hieruit volgt dus dat c = 2. De noemer is dus 2x2 + dx + e Deze noemer moet gelijk zijn aan nul als x = -2, dus 2.(-2)2 + d.(-2) + e = 0 8 -2d + e = 0 -2d + e = -8 (*) De noemer moet ook gelijk zijn aan nul als x = 1, dus 2.12 + d.1 + e = 0 2 + d + e = 0 d + e = -2 (*) Uit het stelsel van deze twee vergelijkingen(*) volgt dat d = 2 en e = -4 Op dezelfde manier vind je a en b door de teller gelijk aan nul te stellen voor x = -3 en x = 2. LL woensdag 23 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
sorry maar ik weet echt niet hoe ik aan d en e moet komen giovan 3de graad ASO - woensdag 23 maart 2005
giovan 3de graad ASO - woensdag 23 maart 2005
De limiet van de functie voor x®±¥ = 1/c. Hieruit volgt dus dat c = 2. De noemer is dus 2x2 + dx + e Deze noemer moet gelijk zijn aan nul als x = -2, dus 2.(-2)2 + d.(-2) + e = 0 8 -2d + e = 0 -2d + e = -8 (*) De noemer moet ook gelijk zijn aan nul als x = 1, dus 2.12 + d.1 + e = 0 2 + d + e = 0 d + e = -2 (*) Uit het stelsel van deze twee vergelijkingen(*) volgt dat d = 2 en e = -4 Op dezelfde manier vind je a en b door de teller gelijk aan nul te stellen voor x = -3 en x = 2. LL woensdag 23 maart 2005
LL woensdag 23 maart 2005
©2001-2024 WisFaq