Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35754 

Re: Poolvergelijking

hoezo kan je zeggen r=2bsin(thèta)+ 2acos(thèta)?

janna
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 maart 2005

Antwoord

janna, neem een cirkel met middelpunt(1,0) en straal r=1.
Cirkel gaat door (0,0) en (2,0).Neem P(r,q) opde cirkel.
Hoek OPA =1/2pen cosq=r/2, dus r=2cosq.
In het algemene geval gaat het eender.
Groetend,

kn
woensdag 23 maart 2005

©2001-2025 WisFaq