Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische vergelijking oplossen en discriminant

-x2+px+1=p+9 De grafiek bij de formule heeft precies een snijpunt met de x-as, dat betekent dus dat D=0. Bereken P. Ik kom er helemaal niet uit:
-x2+px-p-8=0 en hoe dan verder? Wat is dan de uitkomst van p?

Myster
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 23 maart 2005

Antwoord

met de formule b2-4ac vind je de discriminant.
In dit geval geldt:
b2-4ac=0
waarbij
a=-1
b=p
c=(-p-8)
Als je die oplost heb je p.

groet

pl
woensdag 23 maart 2005

©2001-2024 WisFaq