Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breukenrijtjes

Ik wilde graag aan U vragen hoe je een handige manier kan vinden om achter de volgende breuken de juiste manier kan vinden om de achtereenvolgende 3 getallen te kunnen weten?

5 2-1/2 1-1/4 ... ... ...

6-3/4 2-1/4 3/4 ... ... ...

2/5- 1-3/5 6-2/5 ... ... ...

Wilt u de antwoorden met de manier aan mij vertellen?

Jim
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 23 maart 2005

Antwoord

Het is eenvoudiger te zien als je de breuken als 'pure breuken' gaat bekijken bijvoorbeeld 21/2=2*2*1/2+1/2= 5*1/2=5/2. De eerste lijst wordt dan:
5/1, 5/2, 5/4,... Zie je een verband?

De derde lijst wordt:
2/5, 8/5, 32/5,... En hier?

Lukt het hiermee?

AE
woensdag 23 maart 2005

©2001-2024 WisFaq