\require{AMSmath} Vergelijking Hoe kom ik van de bovenste vergelijking tot de onderste vergelijking? ab/c * (a2+b2)/c + ab/2 = ab + (ab/c * a2/c/2 + ab/c * b2/c/2) ab/c * (a2+b2)/c/2 = ab/2 Alvast bedankt, Groetjes Anton Anton Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 maart 2005 Antwoord Ik veronderstel dat je met bv. a2/c/2 bedoelt : a2/2c Breng ab/2 over naar het rechterlid; je krijgt daar dan ab - ab/2 = ab/2 De rest van het rechterlid breng je naar het linkerlid. Je kunt daar dan ab/c afzonderen. Tussen de haakjes staat dan : (a2+b2)/c - a2/2c - b2/2c = (a2+b2)/c - 1/2.(a2+b2)/c = 1/2.(a2+b2)/c = (a2+b2)/2c LL dinsdag 22 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kom ik van de bovenste vergelijking tot de onderste vergelijking? ab/c * (a2+b2)/c + ab/2 = ab + (ab/c * a2/c/2 + ab/c * b2/c/2) ab/c * (a2+b2)/c/2 = ab/2 Alvast bedankt, Groetjes Anton Anton Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 maart 2005
Anton Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 maart 2005
Ik veronderstel dat je met bv. a2/c/2 bedoelt : a2/2c Breng ab/2 over naar het rechterlid; je krijgt daar dan ab - ab/2 = ab/2 De rest van het rechterlid breng je naar het linkerlid. Je kunt daar dan ab/c afzonderen. Tussen de haakjes staat dan : (a2+b2)/c - a2/2c - b2/2c = (a2+b2)/c - 1/2.(a2+b2)/c = 1/2.(a2+b2)/c = (a2+b2)/2c LL dinsdag 22 maart 2005
LL dinsdag 22 maart 2005
©2001-2024 WisFaq