\require{AMSmath} Wat betekent 1/0 en 0/0? Wat betekent 1/0 en 0/0? Bart C Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 22 maart 2005 Antwoord 1/0 betekent 1 'gedeeld' door 0. De uitkomst daarvan is niet duidelijk.12/3=4 omdat 4x3=1216/2=8 omdat 8x2=161/0=? omdat ?x0=1Maar dat kan niet... want 'iets' keer nul is altijd 0 en niet 1.0/0 betekent 0 gedeeld door 0. De uitkomst daarvan is ook niet duidelijk...12/3=4 omdat 4x3=1216/2=8 omdat 8x2=160/0=? omdat ?x0=0Nu kan je alles invullen wat je maar wilt, want 'iets' keer nul is altijd nul.Kortom: 1/0 en 0/0 zijn niet gedefinieerd (om maar eens een duur woord te gebruiken), dat wil zeggen dat de uitkomst niet te geven is.Hopelijk helpt dat... WvR dinsdag 22 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat betekent 1/0 en 0/0? Bart C Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 22 maart 2005
Bart C Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 22 maart 2005
1/0 betekent 1 'gedeeld' door 0. De uitkomst daarvan is niet duidelijk.12/3=4 omdat 4x3=1216/2=8 omdat 8x2=161/0=? omdat ?x0=1Maar dat kan niet... want 'iets' keer nul is altijd 0 en niet 1.0/0 betekent 0 gedeeld door 0. De uitkomst daarvan is ook niet duidelijk...12/3=4 omdat 4x3=1216/2=8 omdat 8x2=160/0=? omdat ?x0=0Nu kan je alles invullen wat je maar wilt, want 'iets' keer nul is altijd nul.Kortom: 1/0 en 0/0 zijn niet gedefinieerd (om maar eens een duur woord te gebruiken), dat wil zeggen dat de uitkomst niet te geven is.Hopelijk helpt dat... WvR dinsdag 22 maart 2005
WvR dinsdag 22 maart 2005
©2001-2024 WisFaq