Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35512 

Re: Normaaldeler

Hallo,

Waarom zijn er ook evenzo ook twee rechternevenklassen?
En waarom geldt nu dat gH=Hg?

Groetjes,
Viky

viky
Student hbo - dinsdag 22 maart 2005

Antwoord

1. Dat is een stelling over de index: het aantal linkernevenklassen is altijd gelijk aan het aantal rechternevenklassen en dat getal is de index.
2. Hg=G\H (het complement van H in G) en gH=G\H en dus ...

kphart
donderdag 24 maart 2005

©2001-2024 WisFaq