Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35707 

Re: Hoe de algemene term van een Maclaurinreeks vinden?

Dat had ik al gevonden Maar hoe kan ik nu de algemene term van deze reeks noteren, bv. un = (-1)n+1.xn.??? Hoe kan ik de coefficient algemeen uitdrukken? Ik herken er geen patroon in...

Anneke
3de graad ASO - maandag 21 maart 2005

Antwoord

Anneke,
t(0)=f(0), t(k)= f^(k)(0)x^k/k!voor k=1,2,3...
met f^(k)(0) de kde afgeleide voor x=0.
Succes.

kn
maandag 21 maart 2005

©2001-2024 WisFaq