Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Soorten grafiekenpapier

Waar gebruiken we in de Wiskunde isometrisch papier voor?
In het dubbellog papier zijn er veel verschillende soorten, wat betekent bijvoorbeeld x=3dec y=4dec

Maaike
Student hbo - donderdag 6 juni 2002

Antwoord

q3563img1.gifOorspronkelijk wordt isometrisch papier gebruikt voor het tekenen van een isometrische projectie: hierbij kijk je schuin tegen drie kanten van een voorwerp aan.
  • Bij een isometrische projectie teken je alle horizontale lijnen onder een hoek van 30 graden.
  • Bij een isometrische projectie teken je alle verticale lijnen recht omhoog.
  • Een isometrische projectie teken je het makkelijkst op isometrisch papier.
Bron: http://www.digischool.nl/tk/nieuwe_pagina_16.htm

Bij (dubbel)logaritmische papier betekent de aanduiding x=3dec het aantal 'decades' in horizontale richting en y=4dec het aantal 'decades' in verticale richting. Zo'n papier ziet er dan zo uit:

q3563img2.gif

WvR
vrijdag 7 juni 2002

©2001-2024 WisFaq