\require{AMSmath} Absolute fout van een functie met meerdere variabelen berekenen? Hallo, Ik heb de volgende vraag. Men vraagt ons om absolute fout te berekenen van de druk p met de onderstaande gegevevens: p=R*T*n/V --- R is cte, T 20°C ± 0.1 n 3 mol ± 0.02 V 30 m3 ± 2 De functie is eigenlijk deze f(T,n,V)= R.T.n/V plz help!!!! Jens 3de graad ASO - zondag 20 maart 2005 Antwoord Beste Jens, Volgens mij is de relatieve fout op een veralgemeend product gelijk aan de som van relatieve fouten op elke grootheid in het rechterlid. Daarna vermenigvuldigen met de waarde van p om de absolute fout te krijgen. Let wel dat de temperatuur hier waarschijnlijk in Kelvin moet, de absolute temperatuur dus! mvg, Tom td maandag 28 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik heb de volgende vraag. Men vraagt ons om absolute fout te berekenen van de druk p met de onderstaande gegevevens: p=R*T*n/V --- R is cte, T 20°C ± 0.1 n 3 mol ± 0.02 V 30 m3 ± 2 De functie is eigenlijk deze f(T,n,V)= R.T.n/V plz help!!!! Jens 3de graad ASO - zondag 20 maart 2005
Jens 3de graad ASO - zondag 20 maart 2005
Beste Jens, Volgens mij is de relatieve fout op een veralgemeend product gelijk aan de som van relatieve fouten op elke grootheid in het rechterlid. Daarna vermenigvuldigen met de waarde van p om de absolute fout te krijgen. Let wel dat de temperatuur hier waarschijnlijk in Kelvin moet, de absolute temperatuur dus! mvg, Tom td maandag 28 maart 2005
td maandag 28 maart 2005
©2001-2024 WisFaq