Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten en Polen

Ik heb volgende vergelijking gekregen

( -sin2t + 2sin4t ) / ( cos2t + 2cos4t ) = 0


Nu moet ik de nulpunten en polen berekenen:

Nulpunten -$>$ wanneer is de Teller 0

dus voor sin2t = 0 Ù cos2t = 1/4

$\Rightarrow$ t = k$\pi$/2 Ù t = ±1/2 Bgcos1/4 + k$\pi$


Polen -$>$ wanneer is de Noemer 0

dus voor cos2t = ( -1 + √33 ) / 8

$\Rightarrow$ t = ±1/2Bgcos( -1 + √33 ) / 8 + k2$\pi$


Nu vroeg ik mij af of dit allemaal klopt en hoe dat je juist een bgcos berekent, ik heb ±1/2 Bgcos1/4 + k$\pi$ berekent en kreeg ± 37°45'40''4 voor de hoek t. Moest dit kloppen, hoeft de berekening van Bgcos niet meer verder uitgelegd te worden.

Mvg Melinda

Melind
3de graad ASO - zondag 20 maart 2005

Antwoord

Wat de nulpunten betreft is alles juist.

Voor de polen heb ik 2 opmerkingen.
1. Ook geldt cos2t = -1-√33/8
(deze waarde ligt ook tussen -1 en +1)

2. Voor de waarde van t : + k$\pi$ i.p.v. k2$\pi$
(gedeeld door 2)

LL
zondag 20 maart 2005

©2001-2024 WisFaq