Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Re: Boxplot

Ook erg bedankt voor deze uitleg. Alleen nu vragen wij ons eigenlijk af wat je met deze dingen kunt:

∑x = som van de getallen in L1
∑x2= som van de getallen2 in L1 (is dat dus de som van de getallen in l1 en die in het kwadraat? Als we dat doen dan krijgen we er een ander getal uit. ∑x = 3350 ∑x2 = 628650)
Sx = standaarddeviatie
ơx = standaarddeviatie

Ze komen uit de rekenmachine maar wat kunnen we er verder mee?

Standaarddeviatie snappen wij wel. Die informatie hebben we wel kunnen vinden op de site.

Alvast bedankt! We hopen niet dat we tot last zorgen.

Judith
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 maart 2005

Antwoord

Hallo Judith,

Als L1={12,45,32,14,65,42,63}

Dan is ∑x =12+45+32+14+65+42+63 = 273
en ∑x2=122+452+322+142+652+422+632=13347

gemiddelde = ∑x /n = 273/7 = 39 (maar dat wisten we al)

Als L2=L1-39 dan kun je åx2 gebruiken voor het berekenen van de standaarddeviatie van de getallen die in L1 staan.1-Var Stats L2 geeft dan åx2=2700 ®sx=Ö(2700/7)19,64

Dit is natuurlijk alleen zinvol als een rekenmachine of computerprogramma niet de uitkomst van de standaarddeviatie geeft.

wl
zondag 20 maart 2005

©2001-2024 WisFaq