Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Buigpunten

Bepaal a en b zodanig dat P(1,1) een buigpunt is van de grafiek van f(x)=a/x2+b

Ik heb al een uurtje liggen te sukkelen maar ik vind de oplossing niet, ik denk dat ik ergens een fout maak rond de afgeleiden?

y' is bij mij: -2ax/(x2+b)2

y'' is bij mij: 6ax2+2ab/(x2+b)

Gegroet!

stijn
3de graad ASO - zaterdag 19 maart 2005

Antwoord

Stijn,
P(1,1) is een punt van de grafiek, dus f(1)=a/(1+b)=1, zodat a=1+b.Dit vul je in de tweede afgeleide in.Is jouw y''
wel goed? y''=(6ax2-2ab)/(x2+b)3.
Succes.

kn
zaterdag 19 maart 2005

©2001-2024 WisFaq