Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Contante waarde

geachte heer, mevrouw,

De contante waarde berekening die ik ontvangen heb begrijp ik niet. Ook met de reeds gestelde vragen op jullie website kom ik er niet uit. Graag jullie hulp!

Huidig saldo 42300
contractrente 5,6%
marktrente 3,9%
rest rentevaste dagen 720
dagen per periode 30
aantal perioden per jaar 12
renteverschil 1,7%
aantal restperioden 24

rendementsverlies per periode 0,325% = marktrentepercentage per periode
nominaal RV = € 1438,20
€ 59,93 = (nominaal RV : aantal perioden) D

Contante waarde rendementsverlies € 1381,38

Gebruikte formule: D x (1-1/1+i)^n)/i

Ik heb van alles geprobeerd maar kom niet op € 1381,38 uit!

Bij voorbaat hartelijk dank!!

Vincen
Ouder - vrijdag 18 maart 2005

Antwoord

Vincent,
renteverlies per maand:1,7/12%van 42300=59,925.
Contante waarde =59,925(1-(1,00325)^-24)/0,00325=1381,38.
Het marktrenteperc.per maand is 3,9/12=0,325.
Hopelijk zo duidelijk.

kn
vrijdag 18 maart 2005

©2001-2024 WisFaq