\require{AMSmath} Hoogtelijnen functie f(x,y) = x² - 2x + y² + 5Toon aan dat de hoogtelijnen van f cirkels zijn met middelpunt (1,0)Hoe toon ik dit het makkelijkst aan?mvg bart v Student universiteit - donderdag 17 maart 2005 Antwoord Voor hoogtelijnen (niveaulijnen) geldt (met C is een constante): x2 - 2x + y2 + 5 = C (x-1)2 -1 + y2 + 5 = C (x-1)2 + y2 = C - 4 Dit zijn cirkels met middelpunt (1,0) en r=Ö(C-4), met C4. WvR donderdag 17 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x,y) = x² - 2x + y² + 5Toon aan dat de hoogtelijnen van f cirkels zijn met middelpunt (1,0)Hoe toon ik dit het makkelijkst aan?mvg bart v Student universiteit - donderdag 17 maart 2005
bart v Student universiteit - donderdag 17 maart 2005
Voor hoogtelijnen (niveaulijnen) geldt (met C is een constante): x2 - 2x + y2 + 5 = C (x-1)2 -1 + y2 + 5 = C (x-1)2 + y2 = C - 4 Dit zijn cirkels met middelpunt (1,0) en r=Ö(C-4), met C4. WvR donderdag 17 maart 2005
WvR donderdag 17 maart 2005
©2001-2024 WisFaq