Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie 2x-(4/x)= 0 berekenen

Hallo,
zou iemand my kunnen helpen deze berekening te kunnen oplossen.
De funtie komt van y(x)= x2- 4 ln x
dus de afgeleide is dus y'(x)=2x-(4/x)toch?
deze gelijk stellen aan 0.
Hoe kom je daar dan het beste bij het antwoord?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Lisa
Student universiteit - dinsdag 15 maart 2005

Antwoord

Doe het linker en het rechter lid eens maal x... Dan blijft het rechterlid nul, en het linker lid wordt dan... een kwadratische vergelijking in x.
Let wel dat in je oorspronkelijke vergelijking x in de noemer voorkomt. Dus een oplossing x=0 voeldoet niet.

Koen

km
dinsdag 15 maart 2005

©2001-2024 WisFaq