\require{AMSmath} Nulpunt Ik zoek het nulpunt van deze functie:f(x)=15x4-120x2+60x-5Ik vind 't maar niet. stijn 3de graad ASO - dinsdag 15 maart 2005 Antwoord Ik weet niet hoe jij 'normaal' een vierdegraads vergelijking oplost, maar ik zou kiezen voor benaderen, met een computerprogramma of een GR.Derive zegt:x = 0.1056085788x = 2.545604775x = 0.4056178935x = -3.056831245Of had je iets anders in gedachte? WvR donderdag 17 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek het nulpunt van deze functie:f(x)=15x4-120x2+60x-5Ik vind 't maar niet. stijn 3de graad ASO - dinsdag 15 maart 2005
stijn 3de graad ASO - dinsdag 15 maart 2005
Ik weet niet hoe jij 'normaal' een vierdegraads vergelijking oplost, maar ik zou kiezen voor benaderen, met een computerprogramma of een GR.Derive zegt:x = 0.1056085788x = 2.545604775x = 0.4056178935x = -3.056831245Of had je iets anders in gedachte? WvR donderdag 17 maart 2005
WvR donderdag 17 maart 2005
©2001-2024 WisFaq