\require{AMSmath} Logaritme Hallo, Het gaat om de volgende opgave: Je weet dat 2x = ex·elog2 Toon hiermee aan dat [2x]'= elog2·2x Ik hoop dat ik de codes goed gebruikt heb... In ieder geval ik snap dus niet hoe je dat kan aantonen. Bedankt voor je hulp in elk geval! Aagje Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 maart 2005 Antwoord Om te beginnen wordt de elog de "natuurlijke logaritme" genoemd, en het symbool daarvoor is ln Dus voortaan schrijf ik ln voor elog verder geldt in het algemeen voor de afgeleide van ef(x) : [ef(x)]'=ef(x).f'(x) vanwege de kettingregel bijvoorbeeld: [e5x+8]' = e5x+8.[5x+8]' = e5x+8.5 = 5e5x+8 Nu jouw probleem: 2 is te schrijven als (eln2), dus: 2x = (eln2)x = ex.ln2 dus [2x]' = [ex.ln2]' = (kettingregel) ex.ln2.[x.ln2]' = exln2.ln2 = 2x.ln2 groeten, martijn mg maandag 14 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Het gaat om de volgende opgave: Je weet dat 2x = ex·elog2 Toon hiermee aan dat [2x]'= elog2·2x Ik hoop dat ik de codes goed gebruikt heb... In ieder geval ik snap dus niet hoe je dat kan aantonen. Bedankt voor je hulp in elk geval! Aagje Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 maart 2005
Aagje Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 maart 2005
Om te beginnen wordt de elog de "natuurlijke logaritme" genoemd, en het symbool daarvoor is ln Dus voortaan schrijf ik ln voor elog verder geldt in het algemeen voor de afgeleide van ef(x) : [ef(x)]'=ef(x).f'(x) vanwege de kettingregel bijvoorbeeld: [e5x+8]' = e5x+8.[5x+8]' = e5x+8.5 = 5e5x+8 Nu jouw probleem: 2 is te schrijven als (eln2), dus: 2x = (eln2)x = ex.ln2 dus [2x]' = [ex.ln2]' = (kettingregel) ex.ln2.[x.ln2]' = exln2.ln2 = 2x.ln2 groeten, martijn mg maandag 14 maart 2005
mg maandag 14 maart 2005
©2001-2024 WisFaq