Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Moeilijke vergelijking

Hallo,

Ik moet voor school de volgende vergelijking oplossen, maar ik kom er met geen mogelijkheid uit! Kan iemand mij helpen?

1023=60/(1+i)+60/(1+i)^2+1060/(1+i)^3

Thijs
Student hbo - maandag 14 maart 2005

Antwoord

Thijs,
Als er in het linkerlid 1000 stond i.p.v.1023 was i=0.06,
dus 1+i=1,06, dus 6% de exacte oplossing.Probeer 5%,dus i=1,05.Dit geeft 1027,23.Dus 5% is net te klein.Lineaire interpolatie tussen 5 en 6 geeft:
p= 5+(4,23)/27,23=5,16.
Nu zit je al aardig in de buurt want de oplossing is
5,152997893.
Succes.

kn
maandag 14 maart 2005

 Re: Moeilijke vergelijking 

©2001-2024 WisFaq