Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35240 

Re: Re: Maximale oppervlakte gelijkbenige driehoek in een cirkel

Wat weet je als je weet dat r constant is..? Want dat snap ik niet echt.

stijn
3de graad ASO - zondag 13 maart 2005

Antwoord

Wel je tekent (in het begin) een cirkel met straal r en die straal verander je niet meer (zeg r = 5 cm).
Als dan die letter in een formule voorkomt (zoals in jouw probleem) en je gaat differentiëren, dan levert differentiatie een 0 op.
Voorbeelden
f(x) = x + r + 2r2
f '(x) = 1 + 0 + 0 = 1

g(p) = r2 - p2
g '(p) = 0 - 2p = -2p

dk
zondag 13 maart 2005

©2001-2024 WisFaq