Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35232 

Re: Wat bedoelt men hier met triviaal

Ik had mss beter het volgende stukje er ook nog bij getypt
dus omdat Xh een triviale oplossing is moet gelden Ce^pt=nietgelijkaan 0 dan is C niet gelijk aan nul.

maw Xh = Ce^pt hier staat dus eerst eigenlijk dat Xh gelijk aan nul kan worden een regel verder dat dit niet kan. Kan een e tot een macht gelijk aan nul zijn?

Bert
Overige TSO-BSO - zaterdag 12 maart 2005

Antwoord

Hallo,

De e-macht zal nooit gelijk worden aan 0 (er wel eventueel asymptotisch naar naderen) vandaar dat men zegt dat Xh enkel verschillend van 0 is als C verschillend is van 0. Een product is immers 0 wanneer minstens één van de factoren 0 is terwijl om verschillend van 0 te zijn beide factoren niet 0 mogen zijn.

Xh = 0 is dus een "triviale oplossing", daarbuiten kan je ook op zoek gaan naar "niet-triviale oplossingen" en dus veronderstelt men dan
Xh ¹ 0. Vermits de e-macht dat al is zegt met dan dat C verschillend moet zijn van 0.

mvg,
Tom

td
zaterdag 12 maart 2005

©2001-2024 WisFaq