Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

Zoek de fout:
cos 4x + sin (x/2) = 0
cos 4x + cos ($\pi$-(x/2)) = 0
cos 4x = cos ($\pi$-(x/2)) = 0 -cos = cos (toch?)
4x = $\pi$-(x/2) + 2k$\pi$ of 4x = (x/2)-$\pi$ + 2k$\pi$
9x/2 = $\pi$ + 2k$\pi$ of 7x/2 = -$\pi$ + 2k$\pi$
x = 2$\pi$/9 + 4k$\pi$/9 of x = -2$\pi$/7 + 4k$\pi$/7

volgens mij lijkt alles correct toch zegt mijn rekenmachine iets anders
kunnen jullie me alstublief helepen
alvast bedankt

Sebast
3de graad ASO - zaterdag 12 maart 2005

Antwoord

Sebastiaan,
cos($\pi$-(x/2)=cos$\pi$cos(x/2)+sin$\pi$sin(x/2)=?
Zou dat de oorzaak zijn?

kn
zaterdag 12 maart 2005

©2001-2024 WisFaq