\require{AMSmath} HELP: Contante waarde berekenen De kasstromen aan het begin van jaar 1 betreft een investeringsuitgave. De restwaarde is na 4 jaar € 0 De disconteringsvoet is 10% Tijdstip Kasstroom (x 1000) Begin jaar 1 (t=0) -500 Eind jaar 1 (t=1) 400 Eind jaar 2 (t=2) 300 Eind jaar 3 (t=3) 200 Eind jaar 4 (t= 4) 100 Kasstroom -500 400 300 200 100 Cumulatief -100 200 400 300 contante waarde factor -500 11.10 11.10 11.10 11.10 contante waarde -500 contante waarde cumulatief -500 Wie kan mij helpen deze som op te lossen, ik kom er niet meer uit. En ook hoe ik het in op een rekenmachientje moet gaan intikken. c wild Leerling mbo - vrijdag 11 maart 2005 Antwoord netto contante waarde= 400/1,10+300/(1,10^2+200/(1,10)^3+ 100/(1,10)^4 -500=330*1000. Groetend, kn zaterdag 12 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De kasstromen aan het begin van jaar 1 betreft een investeringsuitgave. De restwaarde is na 4 jaar € 0 De disconteringsvoet is 10% Tijdstip Kasstroom (x 1000) Begin jaar 1 (t=0) -500 Eind jaar 1 (t=1) 400 Eind jaar 2 (t=2) 300 Eind jaar 3 (t=3) 200 Eind jaar 4 (t= 4) 100 Kasstroom -500 400 300 200 100 Cumulatief -100 200 400 300 contante waarde factor -500 11.10 11.10 11.10 11.10 contante waarde -500 contante waarde cumulatief -500 Wie kan mij helpen deze som op te lossen, ik kom er niet meer uit. En ook hoe ik het in op een rekenmachientje moet gaan intikken. c wild Leerling mbo - vrijdag 11 maart 2005
c wild Leerling mbo - vrijdag 11 maart 2005
netto contante waarde= 400/1,10+300/(1,10^2+200/(1,10)^3+ 100/(1,10)^4 -500=330*1000. Groetend, kn zaterdag 12 maart 2005
kn zaterdag 12 maart 2005
©2001-2024 WisFaq