Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening effectief rendement volgens deze formule

970 = 50/(1+i) + 1050/(1+i)2

effectief rendement = i =??

gaat om HOE je dit zonder grafische rekenmachine oplost!

Bas va
Student hbo - donderdag 10 maart 2005

Antwoord

Bas,
Stel (1+i)=x en vermenigvuldig beide leden met x2.Dit geeft: 970x2-50x-1050=0, een kwadratische vgl.in x.
Ditmoet verder wel lukken, denk ik.
Groetend,

kn
donderdag 10 maart 2005

©2001-2024 WisFaq