Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Orde van een element

Hallo wisfaq,

Zij f:G-G een groepshomomorfisme en x een element van eindige orde.Ik wil bewijzen dat de orde van f(x) de orde van x deelt.

Groeten,
Viky

viky
Student hbo - donderdag 10 maart 2005

Antwoord

Dat komt doordat f het neutrale element e in zichzelf overvoert.
Dus als x orde n heeft, dan is (f(x))n = f(xn) = f(e) = e.
Maar dan is n een veelvoud van de orde van f(x).

hr
vrijdag 11 maart 2005

 Re: Orde van een element 
Re: Orde van een element

©2001-2024 WisFaq