Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30102 

Re: Re: Annuiteiten

ik weet niet wat ik fout doe maar bij mij komt er bij het invullen van de voorbeeldvariabelen (of mijn eigen variabelen) niet het goede bedrag uit.
Ik wil graag het volgende berekenen:
maandpercentage p = 0.407412%
grootte lening K = €1152
aantal maanden n = 40

wat is de maandelijkse annuiteit?

alvast bedankt

georgi
Student universiteit - woensdag 9 maart 2005

Antwoord

Georgina,
Als we aannemen dat de annuiteiten op het einde van de maand betaald worden is de maandelijkse annuiteit gelijk aan 1152(0,00407412)/(1-(1,00407412)^-40)=31,27.
Groeten,

kn
donderdag 10 maart 2005

©2001-2024 WisFaq