Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrix rekenen met complexe getallen

Hey Hallo,

Hier een waarschijnlijk eenvoudige vraag, maar ik kom er even niet uit.
Gevraagd is om de oplossing te vinden van x'=Ax met A =
( 2 -5
1 -2 )
Bij het berekenen van de eigenwaarde kom ik op i.
Als je dit invult krijg je de matrix
( 2-i -5
1 -2-i)
Gezegd wordt dat het op te lossen met de geconjugeerde eigenwaarde, maar dit lukt mij niet.
Wat moet er gebeuren om van de onderste rij een nulrij te maken ?

Gr. Gerard

Gerard
Student universiteit - woensdag 9 maart 2005

Antwoord

Merk op: (2-i)*(-2-i)=-5; als je dus de onderste rij (2-i) keer van de bovenste aftrekt wordt dat een nulrij.

kphart
donderdag 10 maart 2005

©2001-2024 WisFaq