\require{AMSmath} AUB hulp bij deze meetkundige rij hey,De som van de meetkundige rij is 1.000.000 de n=30 en begin hoeveelheid 1000 maar de rede is onbekend hoe bereken ik die?ik weet wel het volgende:Sn = U1 · (rn-1) / (r-1) dus1.000.000 = 1000 · (r30-1)/(r-1)maar het lukt me maar niet om de r te berekenenalvast bedankt Thomas Student universiteit - woensdag 9 maart 2005 Antwoord Als je even verder rekent krijg je:r30 - 1000r + 999 =0Welaan, een 30e-graads vergelijking.r is dan niet met 'gewone' middelen op te lossen; dan rest slechts benaderen...Overigens, ik kom dan voor de reden op: r 1,19 Jij ook? En een betere benadering is ... dk woensdag 9 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hey,De som van de meetkundige rij is 1.000.000 de n=30 en begin hoeveelheid 1000 maar de rede is onbekend hoe bereken ik die?ik weet wel het volgende:Sn = U1 · (rn-1) / (r-1) dus1.000.000 = 1000 · (r30-1)/(r-1)maar het lukt me maar niet om de r te berekenenalvast bedankt Thomas Student universiteit - woensdag 9 maart 2005
Thomas Student universiteit - woensdag 9 maart 2005
Als je even verder rekent krijg je:r30 - 1000r + 999 =0Welaan, een 30e-graads vergelijking.r is dan niet met 'gewone' middelen op te lossen; dan rest slechts benaderen...Overigens, ik kom dan voor de reden op: r 1,19 Jij ook? En een betere benadering is ... dk woensdag 9 maart 2005
dk woensdag 9 maart 2005
©2001-2024 WisFaq