Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34980 

Re: Gemiddelde snelheid

volgens het boek moet het antwoord;0,82Ua zijn(dus:Ugem=0,82Ua) ,maar ik weet niet van waar ze 0,82 halen.
Weet jij dat martijn? help me dan aub
alvast bedankt

Sonu
Student hbo - dinsdag 8 maart 2005

Antwoord

mijn uitleg eindigde daar waar je de functie
2·$\pi$·r·(1-r/R)1/7 moest integreren van 0 tot R

Om de primitieve van deze functie te bepalen, ga je naar
http://integrals.wolfram.com/
dit is een online-primitiveermachine. ERRUG handig!
en vul je in 2·p·x·(1-(x/R))^(1/7)
(waarbij nu x en niet r de variabele is, en de p de $\pi$ voorstelt.)

dit levert je de primitieve.
Invullen van de bovengrens (x=R)levert 0
en van de ondergrens (x=0) levert 49/60·$\pi$·R2

omdat je de einduitkomst weer moest delen door de totale oppervlakte van de buis-doorsnede (dus door $\pi$R2)
hou je over 49/60

en dit is haast gelijk aan 0,82

groeten,
martijn

mg
dinsdag 8 maart 2005

©2001-2024 WisFaq