Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Met ongelijkheidsschema oplossen

Hoi!!!
Ik moet deze functie: x2+56 met een ongelijkheidsschema oplossen.
Ik ben erachter gekomen dat x21 en dus dacht ik dat 1,- moet zijn maar bij de antwoorden staat -1,1.
Heel erg bedankt als iemand mij uit dit probleem kan helpen

Luca
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 maart 2005

Antwoord

Gebruik het stappenplan van Oplossen van ongelijkheden.

x2+5=6
x2=1
x=-1 of x=1

Grafieken tekenen van y=x2+5 en y=6 (indien nodig!).

WvR
zaterdag 5 maart 2005

©2001-2024 WisFaq