Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Enkelvoudige en samengestelde interest

A spaart 5 jaar 2300 euro aan een samengestelde interest van 6 %.

B spaart 5 jaar 2500 euro aan een enkelvoudige interest van 6 %.

Hoe bereken je hoeveel ze elk gespaard hebben ? Er zijn nog vragen, maar indien ik dit weet kan ik al verder

ikke
3de graad ASO - zaterdag 5 maart 2005

Antwoord

Lies,A heeft na 5 jaar 2300(1,06)^5=3077,92.
B heeft na 5 jaar 2500(1,3)=3250,00 want B krrijgt
5*6=30% over 5 jaren.B krijgt 1,06^5=1,338 dus ongeveer 34%over 5 jaren.
Groetend,

kn
zaterdag 5 maart 2005

©2001-2024 WisFaq