\require{AMSmath} Afronden: Mathfloor en mathceiling Ik wil de volgende formule programmeren in een programma: A = ( B · 2 + V + Math.Floor( E/4 ) ) · L/100 + 10 + L Math.floor rond een getal naar beneden af: Math.Floor( 0 ) = 0 Math.Floor( 5.1 ) = 5 Math.Floor( 5.5 ) = 5 Math.Floor( 5.9 ) = 5 Math.Ceiling juist naar boven: Math.Ceiling( 0 ) = 0 Math.Ceiling( 5.1 ) = 6 Math.Ceiling( 5.5 ) = 6 Math.Ceiling( 5.9 ) = 6 Mijn vraag is: hoe kan je deze afrondingsfunctie gebruiken in een formule met de GR (TI-83)? Welke functie vervuld deze afrondingen? Ray Ray Iets anders - zaterdag 5 maart 2005 Antwoord Floor: INT() Ceiling: Round(x+.5,0) WvR zaterdag 5 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik wil de volgende formule programmeren in een programma: A = ( B · 2 + V + Math.Floor( E/4 ) ) · L/100 + 10 + L Math.floor rond een getal naar beneden af: Math.Floor( 0 ) = 0 Math.Floor( 5.1 ) = 5 Math.Floor( 5.5 ) = 5 Math.Floor( 5.9 ) = 5 Math.Ceiling juist naar boven: Math.Ceiling( 0 ) = 0 Math.Ceiling( 5.1 ) = 6 Math.Ceiling( 5.5 ) = 6 Math.Ceiling( 5.9 ) = 6 Mijn vraag is: hoe kan je deze afrondingsfunctie gebruiken in een formule met de GR (TI-83)? Welke functie vervuld deze afrondingen? Ray Ray Iets anders - zaterdag 5 maart 2005
Ray Iets anders - zaterdag 5 maart 2005
Floor: INT() Ceiling: Round(x+.5,0) WvR zaterdag 5 maart 2005
WvR zaterdag 5 maart 2005
©2001-2024 WisFaq